16 Ekim 2014

Ana Sayfa » , , , » Sokak hayvanları Yalova’da da gülümseyecek!

Sokak hayvanları Yalova’da da gülümseyecek!

16 Ekim 2014


·        PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirgeme ile protokolü imzalayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Türkiye’nin veteriner hekim olan tek İl Belediye Başkanı benim. Bu sebeple proje ilgimi çekti. Hem sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hem de plastiğin geri kazandırılması konusunda bütün Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum” dedi.



Plastik atıkların yüzde 100 geri dönüştürülerek sahipsiz sokak hayvanları için sıcak birer yuva yapılmasını hedefleyen Yuvaya Dönüşen Plastikler kampanyası, Türkiye çapında daha fazla kişiye ulaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İzmir’in önde gelen belediyeleri ile yapılan işbirliklerinin ardından dün de Yalova Belediyesi ile protokol imzalandı.
PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirgeme ile aynı zamanda veteriner hekim olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın katılımıyla yapılan imza töreni sonrasında PAGDER, Yalova Belediyesi’ne ilk etapta 20 yuva bağışında bulundu.
Plastikler çöp değildir!
Törende konuşan Hakan Dirgeme, imza töreninde PAGDER’in plastik atıkların çöp olmadığını vurgulamak ve topluma geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmak için bu projeyi başlattığını ifade ederek, “Bir yandan kendi sektörümüzle ilgili mesaj verirken bir yandan da toplumumuzun önemli bir sorunu olan sokak hayvanlarının barınmalarına yardımcı olmak istedik. Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır dedik ve projemizi başlattık” dedi.
Projenin gün geçtikçe daha da büyüdüğünü ilk başta sadece yuva verilirken bugün mama entegresinin de yapıldığını belirten Dirgeme, “Bu gibi adımları işbirliği içinde bulunduğumuz bütün belediyelerimize taşıyacağımız gibi kampanyamızı geliştirmek için beraber projeler de geliştireceğiz, okullarımızda eğitimler vereceğiz” dedi.
“Bütün Türkiye’ye örnek olacağız”
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise törendeki konuşmasında şunları söyledi:
"Projenin iki ayağı var. Birincisi geri dönüşüm hayatımızın olmazsa olmazı. Maalesef yeterince yerine getirilmiyor. Plastik Sanayicileri Derneği’nin Yalova’yı seçmesi benim için çok anlamlı. Projenin diğer ayağı ise veteriner hekim olmam dolayısıyla beni yakından ilgilendiriyor. Sokak hayvanları konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirebilmemiz için proje çok önemli. Türkiye’de veteriner hekim olan tek İl Belediye Başkanı benim. Hem sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hem de plastiğin geri kazandırılması konusunda bütün Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum. Yalova bunun uygulanması için çok kolay bir şehir. Çok mutlu oldum, hayırlı olsun."
Proje sektörün tam desteğiyle yürütülüyor!
PAGDER’in öncülüğünde başlatılan Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi belediye, üniversite gibi kurumlarının işbirliğinde, plastik sektörünün desteğiyle düzenleniyor. Yuvaların yapımını Yalova’da faaliyet gösteren Benoplast’ın üstlendiği projeye, BASF ve TÜYAP platin sponsor; Naksan Plastik, PAGDER&ASLAN OSB, Gema Polimer ve Petkim altın sponsor; Şenmak, Chemorbis, Bak Ambalaj, Akay Stand, AKMİB (Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), Ravago Grup ve Engel de gümüş sponsor olarak destek veriyor.


"Sokak hayvanları Yalova’da da gülümseyecek!" için 2 yorum: