2 Ocak 2014

Ana Sayfa » » BARIŞ MANÇO

BARIŞ MANÇO

2 Ocak 2014
Bu akşam radyoda duyunca farkettim , bugün BARIŞ MANÇO 'nun doğum günü ...

Barış Manço vasiyetinde öldüğü gün değil, doğduğu gün anılmayı istemişti...

2 Ocak 1943 yılında Üsküdar İstanbul'da doğan Barış Manço - 1 Şubat 1999 yılında Kadıköy, İstanbul'da yaşama gözlerini kapatmıştı. Ve yazdığı vasiyetinde öldüğü günler değil; doğduğu günler anılmayı istemişti.

Bizim kuşağımız  için bir çok kişinin 7 'den 77 ye adam olacak çocuk anılarıyla doludur çocukluğu :))

 Tartışmasız en takdire layık sanatçılarımızdan biri idi.

Ben BARIŞ MANÇO 'nun bir çok şarkısını herkes gibi çok severim. Ama benim ne zaman duysam veya söylesem hep gözlerimi dolduran bir şarkısı var ki oda 'ARKADAŞIM EŞŞEK' biliyorum bu aslında neşe veren bir şarkı ama bana hep hüzün veriyor. Belkide geride kalan çocukluğumu çok özlüyorum bu şarkı ile veya ruhumun derinliklerinde ne hissediyorsam artık :))

Radyoda
Ceyhun Yılmaz show'da çaldı  bu akşam ve ben yine bağıra bağıra , ağlaya ağlaya söyledim bu şarkıyı , mekanın cennet olsun BARIŞ MANÇO seni hiç unutmadık :((

   


"BARIŞ MANÇO" için 6 yorum:

  1. gözlerim doldu.. insanlara, yüzüme şaşkınlıkla bakıp " ne var bu şarkıda ağlayacak" dedirten şarkısı. ben de yani:) hakikaten ne var bu şarkıda acaba? şu dakika bu hüzne ragmen bu sayfaya uğradığım için mutluysam ve fazlasıyla insani bir atmosfere bırakılmış gibi hissediyorsam bu şarkıdaki en önemli şey insaniyet belki de..çok özlediğimiz!
    nurlar içinde uyusun...
    teşekkür ederim yazınız için...
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni nasıl mutlu ettiniz yorumunuzla :) Hem kendiminde yalnız olmadığını anladım , demekki sadece bana duygu yüklemiyormuş bu şarkı ,siz çok daha güzel özetlemişsiniz , insaniyet belkide özlediğimiz...

      Sil
  2. beni 35yaşımda çocukluğuma geri götüren en tarifsiz şarkıdır bu hatta bu şarkıdan esinlenerek babam bana küçük kırmızı bir peluş oyuncak eşek almıştı ki;o dönemde en kıymetli oyuncağımdı!

    yıllar geçti ,anne oldum iki kızıma ilk dinlettiğim şarkı yine bu oldu!

    tabiki tüm şarkıları birbirinden güzel ama bence de bu şarkı çok çok özel hem esprili hali ,hem de hayvan sevgisi bakımından benim de halen keyif alarak bıkmadan sıkılmadan dinlediğim bir parça!
    Nur içinde yatsın!

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel , hepimizin bu şarkıyı duyduğumuzda yüzümüzde bir tebessüm beliriyor eminim, herkese katmış olduğu bir değer var :))

      Sil
  3. Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil