10 Ekim 2013

Ana Sayfa » , , , » MİLLETE KARŞI BOŞANMA SEBEBİ

MİLLETE KARŞI BOŞANMA SEBEBİ

10 Ekim 2013

      Son günlerde sizlerde duyuyorsunuzdur çevrenizden ; zamane kızları  pek bir dayanıksız canım en ufak bir sıkıştıklarında boşuyorlar kocayı , bizim zamanımızda böylemiydi , kol kırılır yen içinde kalır. Bazılarında susuyorum dinliyorum , bazılarında ise başkalarının adına atıp tutmalarına dayanamayıp lafa giriyorum.



      Bir kere eğri oturalım doğru konuşalım arkadaşım , TÜRKİYE şartlarında dul kadın olmanın ne kadar zor olduğunu herkes bilir . Asılanı ,dedikodusu ,giyimine karışılması , sen dulsun bu saatte nereye söylemlerini hayat kısıtlamalarını herkes bilir hiç bir kadın aman ben sıkıldım kocadan yok efendim zor geldi bana iş yapmak diye kocayı boşamaz . Zaten dikkat ederseniz de genelde evlilik erkek istediği için bitmez , kadının erkeğin yaptıklarına artık dayanamadığı için biter ...

     Yani öyle söylenildiği gibi zamane kızları kocaya iş yapmak zor geldiği için kocayı boşamıyor. Zaten hiç bir zaman böyle bir şey olmaz . Ah evet eskiye oranla daha fazla boşanmalar oluyor ama onuda ben şuna bağlıyorum .Eskiden kadınlar çalışmıyordu kocanın eline muhtaçtı şimdi ise çalışıyor kendi kendine bakabilecek güce sahip , zaten kendine bakabiliyorsun be evladım ne diye çekiyon o öküzün kahrını demezlermi. 

    Birde şöyle bir yorum duydum ; neymiş efendim anlaşamadık ayrıldık . Bak bak anlaşamamışlar hemen ayrılmışlar . Tabi öyle diyecek kalkıpta sana gerçek sorunundan bahsedecek değil ya , zaten gerçek sebebi o kadına çok yakın olan annesi , kardeşi , arkadaşı falan biliyordur. Sen dış kapının mandalı veya bir iş arkadaşısın neden sana gerçek sebebi söylesin , atıyorum belki kadının kocasıyla seks hayatında bir sorun var,  sana kalkıp yatakta iyi çiftleşemedik ondan boşandık mı diyecek ...  Ağzımın ayarı bozuldu iyice  ,sinir oluyorum kimse kimsenin derdini bilmez  evet çok üzücü ama ben zamane kızlarının da ne zorluklara katlandığını gördüm . 

    Ya bırakın artık başkalarının hayatını yargılamayı , arı baldan kaçmaz her zaman tütsüden kaçar , kimse durup dururken  mutlu ,huzurlu bir evliliği bitiripte tek başına hayatın zorluklarını omuzlamak istemez .

   Ay çok uzattım biliyorum ama deli oluyorum ya kendi kafasına göre yorum yapanlara ,siz ne düşünüyorsunuz bu konuda cevap yazın bana , hadi kalın sağlıcakla...



"MİLLETE KARŞI BOŞANMA SEBEBİ " için 8 yorum:

  1. Yazınızı çok beğendim.İnsanlar gerçekten de birbirlerine katlamaz hale gelmişler.Tahammül diye bir şey kalmamış..Yazık
    http://seleninevcilikhayati.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beni rahatsız eden bazı noktalara değindim işte , bloguna geldim izleyicinim artık

      Sil
  2. "Kimse bağının viran olmasını istemez." Der annem.
    Elbette evlilikler bozulmak, ayrılmak üzere kurulmaz.
    Evlatlar ne zorluklarla yetiştiriliyor kimsenin kızı ya da oğlu kimseye köle değil ki.
    Kadınlar açısından değerlendirmek gerekirse:
    Bir iki aksaklık olduğu zaman zaten kopuş başlar, sonrası "ele güne karşı" dır.
    Ama öyle bir an gelir ki evdeki padişah artık sınırları zorladığında, kendini dünyanın 8. harikası olarak gördüğünde ya da eskilerin deyimiyle "gözü dışarı kaydığında" tahammül kalmaz.
    Dediğiniz gibi hiç bir kadın durup dururken akşamdan sabaha ben bu adamı istemiyorum boşanayım demez.
    Mutlu, karşılıklı anlayışla devam eden bir evlilik bitmez. Herkesin bir istihap haddi vardır o da dolmuştur mutlaka...
    Erkekler açısından değerlendirmeye gelince:
    Karşılarındaki kadına "beni taşısın" gözüyle bakıyorlarsa yanılıyorlar. Zaten nazlı büyütülüp, annelerinin prensleri olarak el kızına teslim edildikleri için bu evlilikte azıcık bir aksaklık olduysa dışarıdan seçenekleri değerlendirip bindikleri dalı kesiyorlar. Günümüzde o kadar çok uyaran, uzaklaştıran etken var ki hemen biri devreye giriyor.
    Kadın eğer maddi gücü yerindeyse niye çekeyim diyor...
    Konunun özü yine her konuda olduğu gibi kadınlar suçlanıyor.
    Tv.leri seyrede, seyrede sebepler ve sonuçlar üzerinde fikir sahibi olduk biz kadınlar da.
    Güzel bir konu olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzına yorumuna sağlık, ben işte belkide en çok kadınların suçlanmasına bozuluyorum.Sanki bir boşanma olunca çekemedi kocayı ,tabi sıkıya gelemedi gibi laflar oluyor ya deli oluyorum .

      Sil
  3. çok güzel açıklamışsınız,malesef günümüzde kimse kimsenin kahrını çekemiyor,hemen boşanıyor...
    bekarım ve bu sebeplerden dolayı,çevremi fazla izlememden dolayı cesaret edemiyorum evliliğe :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden sana bir tavsiye ; kim nederse desin evlilik bekarlıktan daha güzel emin ol :))

      Sil
  4. bence bazen fasofiso boşanma nedenleri de var etrafımdan duyuyorum, görüyorum. yada çoktan boşanılmayı hak etmiş kişileri zorla iterek taşıyan ve kendini mahveden kendinden veren kişiler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte herkesin hayattan çektiği farklı ,allah herkes için hayırlısını versin .Çekemeceği dertler vermesin...

      Sil